SEM - Lönsam datadriven annonsering

Varför betald annonsering?

Öka din synlighet direkt med våra SEM-lösningar. Genom strategisk betald annonsering maximerar vi din räckvidd online, driver relevant trafik och optimerar dina annonsutgifter för optimala resultat.

Vad är SEM?

Sökordsannonsering, även kallat SEM, är en effektiv form av onlineannonsering där du visar relevanta annonser till personer som söker på specifika sökord i sökmotorer som Google och Bing.

Annonserna triggas av specifika sökord, vilket ger dig som annonsör möjlighet att nå en målgrupp som redan är intresserad av produkter eller tjänster som du erbjuder. Detta gör det till en effektiv kanal för att generera försäljning och leads.

 

Annonsformat

PMAX (Performance Max)

PMAX, eller Performance Max, är en kampanjtyp i Google Ads. Med PMAX kan du som annonsör kan synas med dina annonser på alla Googles plattformar genom en enda kampanj.

Med en PMAX kampanj kan du synas i Sök, YouTube, Display, Gmail och Discover. PMAX använder AI för att analysera din målgrupp, ditt bud och dina annonser. Google använder sedan denna information för att automatiskt optimera din inriktning. Allt för att synas för de mest relevanta användarna, i rätt kanal med rätt budskap för att öka möjligheten för konvertering.

Då kampanjen förlitar sig till stor del på AI och maskininlärning krävs det en viss mängd data för att den ska kunna fungera effektivt. Vi på Transact har stor erfarenhet att kampanjformatet och kan hjälpa dig avgöra om PMAX är rätt för dig.

Microsoft Advertising (Bing)

Bing ads, eller Microsoft Advertising, är Microsofts motsvarighet till Google Ads. Bing Ads kan fungera som en kostnadseffektiv komplettering till er företags närvaro i det digitala landsskapet.

Microsoft Advertising är enkelt att börja använda och vi tar hand om hela processen från att skapa en strategi, utforma en kontostruktur för sökord, annonser och kampanjer, till löpande optimering och analys.

Med vår expertis och erfarenhet kommer du inte bara att komma igång smidigt, utan får även också en professionell och effektiv start. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar och personlig support för att säkerställa att du och ditt företag når era mål på bästa möjliga sätt.

 

Google Shopping Ads

Google Shopping Ads är en kraftfull och effektiv annonstyp ger dig möjlighet att annonsera direkt i Googles sökresultat med produktbild, pris och erbjudande.

Till skillnad från vanliga sökordsannonser så används inte sökord för att avgöra vilka sökningar som dina annonser ska synas på, utan det avgör systemet själv baserat på information om din produkt som hämtas från ett produktflöde från Google Merchant Center.

Google Shopping Ads visas oftast längst upp eller vid sidan av sökresultatet. De premieras ofta över textbaserade sökordsannonser vilket gör att de får mycket synlighet.

Det är ett effektivt annonsformat för att nå personer med tydlig köpintention då vägen till konvertering är kort. Detta gör att annonsformatet ofta har en hög konverteringsgrad och ROAS.

Det finns en mängd faktorer som påverkar lönsamheten på Google Shopping, inklusive kampanjstruktur, prioriteringar och kvaliteten på din produktfeed. Med vår expertis och resurser kan du skapa effektiva kampanjer som når rätt målgrupp och maximerar avkastningen på din investering.

App-annonsering

App-annonsering är marknadsföring av mobilapplikationer via digitala kanaler för att öka nedladdningar och användaraktivering. Genom olika annonstyper och placeringar strävar kampanjformatet efter att nå potentiella användare och maximera appens synlighet och användning. Annonser kan variera i format, inklusive text, bild och video och visas på olika plattformar som sociala medier, appar och webbplatser. Målgruppsinriktning och analys av användarbeteende används för att optimera annonsernas prestanda och maximera avkastningen på investeringen.

Vill du ta din app till nästa nivå? Vi på Transact är specialister på app-annonsering och kan hjälpa dig att nå ut till rätt publik på rätt tid och plats. Genom att samarbeta med oss kan du öka nedladdningar, engagemang och intäkter för din app.

Vi arbetar proaktivt med att skapa skräddarsydda annonser som lockar och engagerar din målgrupp genom kontinuerlig analys och optimeringsarbete för att uppnå bästa möjliga resultat.Vi tar självklart hand om allt från kampanjplanering och kreativ utformning till optimering, analys och uppföljning. Med vår expertis och erfarenhet kan du vara säker på att din app når framgång på marknaden.

Söker ni en SEM partner?

Transact består av erfarna specialister inom branschen som brinner för att hjälpa våra kunder att nå sina mål genom innovativa lösningar och spetskompetens.

Vår främsta prioritet är att leverera konkreta och mätbara resultat, och vi strävar alltid efter att vara den pålitliga partnern på er resa mot framgång. Med oss vid din sida kan du förvänta dig ett tryggt och effektivt samarbete där vi gemensamt arbetar mot era definierade mål.